“Those who don’t  believe in magic

will never find it”

 

– Roald Dahl

Aanbevelingen

 

Anneke Kleppe, schrijfster: (ontvangen op: 25-06-2018)

Wat een treffende en opbouwende kritiek. Je kunt dat echt geweldig.
Bof ik even, dat jij wilde proeflezen. 

 

Eefje Vugts, schrijfster: (ontvangen op: 01-05-2019)

Het was heel waardevol om met Annemarie samen te werken. Ze heeft eerst een deel van mijn manuscript gelezen en daar een scherpe analyse van gemaakt, compleet met Excel bestand! Ze stelde veel vragen over de logica en opbouw van mijn verhaal. Die logica zit wel in mijn hoofd maar komt er op papier dus blijkbaar niet goed uit. Dat is kritiek waar ik mee aan de slag kan.

 

Jacqueline de Jong, docent Schrijversacademie, specialisatie Redactie: (ontvangen op: 18-05-2019)

Twee dingen zullen me vooral bijblijven: je grondige voorbereiding en aanpak en daarnaast je wil om een tekst beter te krijgen. Je kunt een tekst goed doorgronden en komt met prima oplossingen (en vragen) om hem te verbeteren. Je bent kritisch, maar op een positieve manier. Verder beschik je over een grote belangstelling, een brede smaak en een open blik. Bovendien ben je belezen, innemend en enthousiast. Het zal je gelukkig maken om met tekst, taal, schrijvers en boeken bezig te zijn.

 

Maxime Smidt, studente toegepaste psychologie: (ontvangen op: 02-05-2021)

Annemarie heeft mij geholpen bij het schrijven van mijn scriptie. Daar waar ik zelf het overzicht kwijt was bracht Annemarie deze gemakkelijk in weinig tijd weer aan. Samen konden we puzzelen aan de structuur en hielp ze mij met het opstellen van de juiste deelvragen passend aan de hoofdvraag. Ik ben erg blij dat Annemarie op zo’n korte termijn met mij heeft willen meedenken. Het was erg fijn voor mij om te kunnen vertrouwen op een tweede paar (kritische) ogen. Met een zeker gevoel heb ik uiteindelijk mijn verslag in kunnen leveren. Veel dank, Annemarie! 

 

Ervaring

 

Een paar voorbeelden

 

Redactieteam project ‘Onze Indische buurten’:

Het project Onze Indische buurten onderzoekt de geschiedenissen van de ruim 90 Indische buurten die sinds 1869 in Nederland zijn ontstaan: van Enschede tot Vlissingen, van Amsterdam tot Urk, en van Groningen tot Maastricht. De resultaten van dit onderzoek worden in het boek Onze Indische buurten gepubliceerd.
Meegewerkt aan de eerste correctieronde van meerdere plaatsen, waaronder Leiden, Breda en Heerenveen.
https://indischebuurten.nl/organisatie

 

Schrijven Magazine:

Artikel geschreven voor Schrijven Magazine 04 2019 (augustus 2019) over perspectief
Link naar artikel

 

Xander Uitgevers (oktober – december 2019):

  • Vele manuscripten gelezen en daarvan voor de uitgever een leesrapport gemaakt om een besluit te nemen over mogelijke uitgave of vervolgacties (redacteur)
  • Meegelezen met de eerste versie/opzet van twee Nederlandse thrillerschrijvers en hun nieuwe boek helpen verbeteren met voorgestelde correcties in plot en taalgebruik (redacteur)
  • Heruitgaves van een bekende Zuid-Afrikaanse schrijver van (dikke) avonturenromans gelezen en gecorrigeerd op fouten (redacteur)
  • Vertaling van de nieuwe thriller van een Italiaanse schrijfster gecheckt op taalfouten (persklaarmaker)

 

Schrijfcoach activiteiten:

 

=> Schrijfcoach en co-reader van vier ervaren adviseurs die eindelijk dat gedroomde managementboek schreven waarin hun jarenlange ervaring en visie zijn gebundeld
=> Boekpresentatie op de SS Rotterdam op 19-06-2022
=> Managementboek ‘De AlignmentPuzzel’, uitgegeven door Haystack

Link naar boek op managementboek.nl (aff.)

‘Annemarie, je bent een absolute super schrijfcoach! Ik heb heel veel aan je commentaren gehad, met name omdat je zo lekker duidelijk en onconventioneel bent. Super bedankt voor je hulp en support!’

 

 

=> Een ervaren boomverzorger geholpen om een theorie-examen met open vragen zodanig aan te pakken (structuur, snelheid) dat het deze keer wél met een voldoende kon worden afgesloten. Het werd een ruime voldoende: een 8.6.

=> Tekstvoorstellen geschreven voor de ‘over mij’ pagina (storytelling) van een gedreven coach en trainer die ambitieuze vrouwen helpt de regie over hun leven te pakken en assertief te leren communiceren.

=> Een studente toepaste psychologie geholpen structuur aan te brengen in het plan van aanpak voor haar afstudeeropdracht en scriptie.

=> Een schrijver van een avonturenboek, waarin non-fictieve natuurkunde wordt uitgelegd in een fictief verhaal, geholpen met goed gebruik van personaal perspectief inclusief een check op de leesbaarheid.

=> Een manager op weg geholpen met haar managementboek over samenwerken. Zij wilde graag brainstormen over de opbouw en inhoud van haar boek. Na een aantal e-mails en een brainstormsessie bij haar thuis, heb ik de resultaten verwerkt in een voorstel voor de structuur. Na deze ondersteuning kon zij zelf weer aan de gang.